Следвайте ни

Ограничиха пожара край Велинград

viber icon

Локализиран и ограничен е пожарът над Велинград, съобщиха от местния Кризисен щаб. С помощта на тежка верижна техника са направени просеки и прокопани широки траншеи, чрез които пожарът е силно лимитиран. На място са три пожарни автомобила, всички налични цистерни  и друга техника. В зоната на пожара са служители на РСПБСН-Велинград и на горските стопанства, както и доброволци от офроуд клуба.  

За ръководител на операциите със заповед на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев е  определен гл. инсп. Методи Ушев- началник на РСПБСН-Велинград. Засега кризисната ситуация е овладяна. Няма бедстващи хора и нанесени материални щети, засегната е горска територия.

По данни на ОДМВР – Пазарджик пламъците са тръгнали над кв. Анезица, но не застрашават домовете на хората там.

Пожарът, южно от Велинград, е обхванал обща площ около 1000 дка, от които около 300 дка иглолистна гора и 700 дка сухи треви и храсти. На територията на общината е обявено частично бедствено положение. Цялата Районна служба на пожарната във Велинград е на мястото на пожара, а към тях са се присъединили и още 30 огнеборци от цялата област, служители на двете горски стопанства от Велинград също оказват помощ, присъстват и доброволци. Изпратени са водоноски, а просека за спиране на пожара е прокопана в участъка. Действията на пожарникарите се наблюдават лично от шефа им комисар Ангел Ангелов.

Пожарогасителните действия продължават.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?