Следвайте ни

Огнеборци спасяваха "пострадали" пред театъра

Пазарджишки пожарникари показаха нагледно как действат аварийно-спасителните им екипи при катастрофи. Зрелищната демонстрация, направена пред Театъра в Пазарджик, отново събра много любопитни минувачи. Хората с интерес наблюдаваха как екипите, въоръжени с техника, разрязват кола, за да извадят от нея пострадал човек. 

Представен бе и способът ​за спасяване на хора от високи здания, известен като „алпийски“. От покрива на обществената сграда с помощта на внушителна стълба и обезопасителна екипировка бе свален друг нуждаещ се от помощ. Минувачите се шегуваха, че вероятно е артист, объркал етажите.  

Демонстрацията бе по повод на Седмицата на пожарна безопасност, която се отбелязва у нас вече 114 години.

Само за първите 8 месеца на тази година огнеборците от региона са участвали в 1732 произшествия, каза Ангел Дудов, който оглавява Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Спасени са петима души. 206 от инцидентите са нанесли щети. Трима са загинали, други деветима са ранени.

Ценна помощ в работата на пожарникарите са доброволните формирования. Участниците в тях са наполовина по-малко от необходимите за областта ни 250 души, като от общините само Септември няма такъв отряд. С решение на местните съветници обаче предстои да бъде създаден.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?