Следвайте ни

Огнеборци спасяваха "пострадали" пред театъра

viber icon

Пазарджишки пожарникари показаха нагледно как действат аварийно-спасителните им екипи при катастрофи. Зрелищната демонстрация, направена пред Театъра в Пазарджик, отново събра много любопитни минувачи. Хората с интерес наблюдаваха как екипите, въоръжени с техника, разрязват кола, за да извадят от нея пострадал човек. 

Представен бе и способът ​за спасяване на хора от високи здания, известен като „алпийски“. От покрива на обществената сграда с помощта на внушителна стълба и обезопасителна екипировка бе свален друг нуждаещ се от помощ. Минувачите се шегуваха, че вероятно е артист, объркал етажите.  

Демонстрацията бе по повод на Седмицата на пожарна безопасност, която се отбелязва у нас вече 114 години.

Само за първите 8 месеца на тази година огнеборците от региона са участвали в 1732 произшествия, каза Ангел Дудов, който оглавява Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Спасени са петима души. 206 от инцидентите са нанесли щети. Трима са загинали, други деветима са ранени.

Ценна помощ в работата на пожарникарите са доброволните формирования. Участниците в тях са наполовина по-малко от необходимите за областта ни 250 души, като от общините само Септември няма такъв отряд. С решение на местните съветници обаче предстои да бъде създаден.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?