Следвайте ни

Официално: МБАЛ-Велинград има нов ВрИД управител

viber icon

МБАЛ-Велинград има нов ВрИД управител, съобщиха преди минути от Общината в родопския град.
Дневният ред на извънредната сесия на Общинския съвет, проведена вчера по този повод, бе само от една точка - прекратяване на договора за възлагане на управлението на МБАЛ-Велинград с д-р Чешмеджиев. Причината бе, че на 26 февруари, по искане на Районната прокуратура в Пазарджик, с определение на съда, д-р Чешмеджиев бе отстранен от поста. Прокуратурата посочва, че д-р Чешмеджиев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за използване на неистински документи в качеството му на длъжностно лице.

На 1 март 2021 година управителят на общинската болница МБАЛ-Велинград д-р Чешмеджиев е подал заявление пред Общински съвет, с което иска да бъде освободен от поста. Той посочва като причина „лични съображения и във връзка с образувано досъдебно производство и появили се твърдения в медиите, че преча на разследването“.
На заседанието присъстваха 25 общински съветници които с двадесет и три гласа- ЗА и двама- ПРОТИВ избраха временно изпълняващ длъжността управител на „МБАЛ-Велинград” – д-р Асен Малинов. Доскоро той е бил зам.-управител на МБАЛ „Ескулап”-Пазарджик.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?