32

Одобриха осем средищни училища в общината

Осем ще бъдат средищните училища през следващата учебна година в Пазарджишка община, решиха съветниците на редовната си сесия. Броят им остава непроменен. 

В списъка са началното и основното училища в Черногорово, които са посещавани и от деца от съседните села Крали Марко, Овчеполци, Тополи дол, Цар Асен и Росен. За част от тях е осигурен транспорт, други ползват обществените превози. Пътуващите ученици от началния курс са 33-ма, от прогимназиалния - 19.

Основното училище във Величково пък приема и малчугани от съседното село Памидово. Общо 21 деца пътуват всеки ден до класните стаи, нямат осигурен превоз. 

Петдесет пък са пътуващите деца от Априлци и Сбор до средищното училище в Гелеменово. Всички разчитат на обществените превози.

Основното училище в Паталеница обучава и подрастващи от съседните села Црънча, Дебращица и Ляхово, които нямат училища. Общо пътуващите са 36.

Три са средищните училища в Пазарджик. ОУ „Стефан Захариев” е и за децата и учениците от Драгор, за които е организиран специализиран превоз. Общият брой на пътуващите ученици е 85. ОУ „Св. Климент Охридски” пък приема и учениците от Добровница, които са общо 39. Осигурен е собствен превоз. СУ „Д-р Петър Берон” посещават децата от Мирянци, те също ползват собствен превоз. Пътуващите ученици са 30.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?