Следвайте ни

ОДМВР: Не се трупайте на опашки за документи, ако не е спешно

Очакваме от септември след заминаването на гурбетчиите напливът да стихне, казват от полицията

viber icon

Съгласно разпоредбите в Закона за извънредното положение се удължава срокът на личните документи  - лични карти и свидетелства за управление на МПС, които изтичат до 31 октомври тази година с още 6 месеца, припомнят от Областната дирекция на МВР. Тази удължена валидност важи само за територията на Република България. Ако на някого му се налага да пътува в чужбина, не може да разчита на удължения срок.

Повод за това напомняне е периодичното струпване на хора в "Пътна полиция" в Пазарджик, коментира пред "Марица" говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Ако става въпрос за обикновена поръчка, всеки водач от областта може да подаде заявление за издаване на свидетелство за управление на МПС с обикновена поръчка в полицейските управления по местоживеене - Велинград, Пещера, Септември и Панагюрище. Това се прави за улеснение на гражданите и да не им се налага да пътуват от най-отдалечените населени места в региона до сектор "Пътна полиция" в Пазарджик. Прави впечатление обаче, че сред чакащите в Пазарджик има и хора от Сърница или Панагюрски колонии, например. Ако не държат на бърза поръчка, те биха могли да си спестят пътя, разходите и по-продължителното чакане, като отидат съответно в полицейските управления в Панагюрище или Велинград. Бързи поръчки обаче се приемат само в "Пътна полиция" - Пазарджик.

Стоянов допълва, че чакащите пред КАТ не са повече от предходни години в летните месеци. Сега обаче заради противоепидемичните мерки се налага те да се редят на опашки отвън, а в сградата се пропускат ограничен брой посетители, затова тълпата пред входа се набива на очи.

Прогнозата е, че както всяко лято след приключване на отпускарския период напливът за подмяна на документи ще стихне. А съветът към гражданите - всеки, при когото подмяната търпи отлагане, да остави тази задача за есента.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?