Следвайте ни

Очевидец на трагедията в Лесичово: Картината беше страшна

viber icon

Кметът на село Черногорово Димитър Вринчев е бил сред очевидците на трагедията в Лесичово, където преди час и половина мълния уби на място бившият футболист и настоящ треньор в школата на ФК Хебър Иван Ранчев. 

"Контролата стартира в 18,30 часа. Малко след това започна да вали дъжд и буквално от изневиделица се светна, чу се силен гръм и на терена падна мълния. Удари точно върху Иван Ранчев и футболист от нашия отбор. Двамата се строполиха на земята. Иван още имаше пулс. Телефонирах мигновено на тел. 112, беше 18,38 часа. По указания започнахме веднага сърдечен масаж, но виждах, че го губим, защото жизнените функции намаляваха с всеки изминал миг. На стадиона нямаше лекар, тъй като мачът бе контролен. Съответно липсваше и дефибрилатор. Спешният екип, който пристигна на стадиона реално нямаше вече полезни ходове, защото момчето беше безжизнено", описа страховитата гледка Димитър Вринчев. 

"Другият футболист, който падна с Иван на земята имаше само кръв по устата. Той бе прегледан и е в добро състояние", уточни Вринчев. 

Той допълни, че само 30 минути преди падане на фаталната мълния на терена с топка си играели деца. 

"Моето също бе там и видя всичко. Все още плаче и не мога да го успокоя. Много жалко за това младо и страхотно момче Иван Ранчев", завърши разказът си от първо лице кметът на Черногорово.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ЧИНГИЗ ХАН

ЧИНГИЗ ХАН

30.08.2021 | 00:19

КЛЮЧОВЕТЕ ГИ ДЪРЖИМ АЗ! ЖИВОТ НИ!

Отговори
0 5
ЧИНГИЗ ХАН

ЧИНГИЗ ХАН

30.08.2021 | 00:10

ДОКАТО СЕ ОПИТВАШЕ ДА ИЗБЕГА ОТ МАЗЕТО, СВЕТИ ПЕТЪР ИЗПУСНА И 2 КЛЮЧА :)

Отговори
0 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?