Следвайте ни

Очаквано: Разнобой за състава на РИК

viber icon

Политическите партии не успяха да се споразумеят за състава на Районната избирателна комисия за предстоящия парламентарен вот след проведените от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев консултации. В тях участваха представители на ГЕРБ, БСП, ДПС, "Обединени патриоти", "Воля", "Демократична България" и "Атака". 

Стефан Мирев обясни, че за избирателни райони като нашия комисията би трябвало да е от 13 членове, включително председател, двама заместници и секретар. Квотата за ГЕРБ е 5 човека, на БСП - 4, на ДПС - 2, на "Обединени патриоти" и "Воля" - по 1. Извън тази бройка обаче "Демократична България също има право на представител, така че бе предложено комисията да нарасне до 15 души.

Впоследствие бяха номинирани 16 имена. Единственото предложение за председател бе на ГЕРБ, но за местата на заместници и секретар имаше повече номинирани. И след като партиите не приеха да направят отстъпка, остана съставът на комисията да бъде определен от ЦИК.

 

Публикувахте от Областна администрация Пазарджик в Четвъртък, 4 февруари 2021 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Аман

Аман

05.02.2021 | 12:01

Стига сте ги бутали тези от Демократична България навсякъде, бе. Времето на седесарите отдавна изтече, не са фактор, никой вече не си спомня за тях.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?