Следвайте ни

Обучиха възрастни хора с увреждания и служители в социалната сфера

viber icon

През миналата седмица в Пещера приключиха успешно две обучения, организирани по проект за активно социално трудово посредничество, изпълняван от Сдружение „Център за обучение и услуги“ в общините Пазарджик и Пещера. Това съобщи управителката на социалната услуга Мария Чешмеджиева.

Първото, 11-дневно обучение по дигитална компетентност, бе за 15 възрастни хора с увреждания и членове на семейства с деца в риск. Обучението започна с входящ тест за определяне на нивото им и премина под формата на теоретични занимания и практически упражнения.

Във второто, 5-дневно обучение по обществени и граждански компетентности участие взеха социални работници, психолози, логопеди и трудотерапевти от Пазарджик и Пещера – от дневни центрове за деца и младежи с увреждания, дневни центрове за възрастни хора с увреждания и Кризисен център. Обучението премина под формата на дискусии, презентации, ролеви игри и работа в малки групи. Всички участници получиха сертификати от обучаващата организация.

В рамките на проекта  е създадена иновативна интегрирана социална услуга "Мобилен екип за активно социално трудово посредничество“, а целта му е да се създадат предпоставки за активно социално включване и включване на пазара на труда на хора с увреждания и на лица, полагащи грижи за деца в риск, включително с увреждания, живеещи на територията на двете общини.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?