Следвайте ни

Обсъждат как да привлекат повече деца в градини и училища

viber icon

Кръгла маса по Проект „Всички заедно за силно и равно начало” ще се проведе утре от 11,00 часа в Пещера. Тема на форума e обхватът на децата в детските градини и значението на ранното образование и развитие. За участие са поканени детски учители, директори на детски градини и детски ясли, представители на Община Пещера, институции, които имат отношение към темата, както и  представители на бизнеса, неправителствения сектор и медиите.

На форума ще бъдат представени важни констатации относно инвестициите в ранното детско развитие и основни резултати от проучването и оценката на въздействието от изпълнението на проект „Готови за училище”, финансиран от Световната банка, в рамките на който бяха пилотирани мерки за повишаване посещаемостта на детските градини от деца в неравностойно положение.

В центъра на дискусията ще бъдат поставени няколко акцента. Участниците ще обсъждат как да станат детските градини привлекателни за уязвимите групи, но и не само за тях, как да бъдат привлечени родителите като съмишленици и съюзници, какво да се направи, за да се премахнат таксите за всички  кампании, разговори и участие на високо ниво при взимане на решения, публични обсъждания и др. Ще се обмислят и възможности за партньорство и взаимодействие на заинтересованите страни за повишаване на обхвата и резултатни програми и мерки за ранно детско развитие.
 

Проект „Всички заедно за силно и равно начало” се финансира от Тръста за социална алтернатива и се изпълнява от 17 организации в цялата страна. За област Пазарджик водеща организация е Фонд за превенция на престъпността ИГА. Домакин на събитието е хотел „Домейн Пещера”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?