Следвайте ни

Общината обмисля стена за урни в Гробищния парк

viber icon

Дори към сегашния гробищен парк да бъдат прибавени шестте парцела, за които местните съветници дадоха съгласието си да бъдат закупени за разширяването му, това е палиативно решение и ще реши проблема най-много до края на годината. Това обясни кметът на града Тодор Попов по време на днешното заседание, като отбеляза, че и при нас, както и навсякъде, смъртността от началото на пандемията от COVID-19 рязко се е повишила, а недостигът на места е станал още по-осезаем. 

"Тия малки парцелчета, които купуваме сега, са палиативно решение, но ще помогнат да закърпим положението до края на годината, обясни кметът. А от следващата година вероятно ще прехвърлим Гробищния парк през канала, който минава в долната част, в посока Добровница и ще го разширим с още територии, които да ни дадат възможност за едно по-дългосрочно решение. Рано или късно всички ще отидем нататък, затова трябва да сме далновидни. Даже от есента смятам, че е удачно да тестваме как ще се приеме стена за урни. Ние нямаме такава услуга, но в Пловдив и София има. Нямаме и традиция да кремираме покойните, но да видим как ще се приеме, хората да знаят, че има и такава възможност“.

Предложението за купуване на още един имот от близо 2 дка за разширяване на Гробищния парк бе прието с пълно единодушие.

Припомняме, че от началото на годината до днес бяха одобрени предложения за изкупуване на 6 парцела, като общата им площ е над 10 дка. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?