Следвайте ни

Община Велинград вади на тезгяха земи за 1 900 000 лв.

viber icon

Общински съвет - Велинград отново увеличи бюджета на Общината в частта за капиталови разходи. Този път увеличението е с 1 880 576 лева, които пак трябва да бъдат осигурени от продажбата на общински земи.

Съветниците гласуваха за преразпределение на общо 2 296 925 лева (1 880 576 лева от увеличение, 416 349 лева от преразпределяне от продажба на общински земи и 614 140 лева от Републиканския бюджет по Програмата за капиталови разходи). Общата сума се отнася за 38 обекта.

Спор по време на сесията предизвика предложението да бъдат включени 15 000 лева за водопровод в село Света Петка, което в крайна сметка бе подкрепено. Кметът на селото Бельо Мандраджиев обясни, че става въпрос за 2 улици, които чакат за асфалтиране, но е наложителна и подмяната на старите етернитови водопроводни тръби с нови.

Бащиците задължиха ВКТВ да представи нова количествено-стойностна сметка за нужните средства, след което Общинският съвет отново ще се произнесе.

Инж. Петър Кондев, началник отдел ИБКТ в Общината, предложи план-сметката за 2021 г. да се увеличи с още 20 000 лева. Сумата е за ремонт и облагородяване на инфраструктурата около чешмата на извор Власа в Каменица. Идеята е да бъдат ремонтирани теренът и подходите към чешмата, които от десетилетия са крайно занемарени и предизвикват само отрицателни коментари сред жителите и гостите на Велинград. Съветниците подкрепиха единодушно предложението, но за момента все още не е ясно кога ще се случи този дългоочакван ремонт.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?