102

Община Велинград тегли нов заем от 2,9 млн. лв., кметовете с нови заплати

Кметът на Велинград Костадин Коев получи одобрение от местния Общински съвет за теглене на нов безлихвен заем от държавата. Искането на градоначалника бе сред осемте точки в дневния ред на извънредната сесия, като финансовото изражение на новия борч е в рамките на 2 900 000 лева. 

Припомняме, че през 2020 г. държавата даде на Община Велинград временен безлихвен заем от 2.9 милиона лева заради тежкото финансово състояние на общинската хазна. Срокът за връщане бе 1 година, но по-късно бе удължен до 10 декември 2022 г. Тъй като не разполага със сумата, сега Общината ще иска нови 2.9 милиона лева от държавната хазна, за да рефинансира непогасения заем от 2020 г.

На извънредната сесия бяха гласувани и месечните заплати на кметовете, които ще влязат в сила със задна дата от 1 юли 2022 г. Новата заплата на кмета на общината  става 4442 лева, индексирани са и възнагражденията на кметовете на кметства. Приети бяха и поредни промени в програмата за капиталови разходи, като съветниците преразпределиха сумата от 765 600 лева. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?