32

Община Стрелча получи дарение от 35 000 лева от Фондация "Лъчезар Цоцорков"

Средствата са за изготвяне на технически проект за консервация, реставрация и експониране на тракийска куполна гробница " Жаба могила"

Фондация "Лъчезар Цоцорков" включи Стрелча в годишната си програма за подкрепа на проекти в сферата на културата, които са двигател на местното икономическо развитие.

С дарението от 35 000 лева Общината ще подготви проект, чиято реализация ще позволи уникалното археологическо наследство  да бъде съхранено и представено по най-добрия начин на туристите.

Кметът инж  Георги Павлов коментира, че гордостта на Стрелча - гробницата "Жаба могила" от години се е превърнала в срам на града, заради липсата на средства за консервация и реставрация.

"Миналата година успяхме да създадем организация за всекидневен достъп до Жаба могила, а днес, с подкрепата на Фондация "Лъчезар Цоцорков", на която поднасям искрените си благодарности, ще направим решителната крачка да върнем блясъка и да направим привлекателен за посещения този уникален археологически обект",  допълни инж. Павлов.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?