32

Община Сърница получи над 5 милиона лева за ремонтиране на общински път

Община Сърница получи 5 341 800 лева за осъществяването на проект: „Рехабилитация на общински път PAZ 1065 /III-843/ ДГС Селище – Побит камък – м. Овчарниците от км. 0+000 до км. 1+300 и от км. 2+500 до км. 7+269.07 – Етап Втори”. Средствата са предоставени след кандидатстване на Община Сърница с проект и класиране, осъществено от експерти на МРРБ и НСОРБ. Съобразно критериите на министерството, 50% от сумата или 2 670 900 лева ще бъдат получени през 2022 година, а останалите през следващата година.

Етап Втори на обекта е най-големият и най-трудният за изпълнение съобразно инвестиционният и технически проект, който Община Сърница изготви още през 2016г. за общинския път общински път PAZ 1065 /III-843/. С реализацията на Етап Втори се предвижда финализиране на цялостният проект за реконструкция на общински път PAZ 1065 /III-843/ ДГС Селище – Побит камък – м. Овчарниците.

Припомняме на читатели ни, че до сега са реализирани два етапа от този обект - първи и трети, финансирането за които - общо около 347 000 лева, Община Сърница осигури от собствени средства.

Чрез реализация на инвестиционното намерение 1431 граждани (жители на Община Сърница) ще получат по добър транспортен достъп, като по този начин ще се подобри и средата им за живеене поради по-добрата комуникационна свързаност с общинския и областния център при реализацията на инвестиционното намерение.

След актуализацията на държавния бюджет в края на месец юни и отпуснатите допълнителни средства за поддържането на общинската пътна и ВиК структура по предложение на народни представители и Националното сдружение на общините в Република България (средства, които не бяха предвидени в първоначалния проект на внесения от МФ бюджет), Министерството на регионалното развитие и благоустройство предостави целево финансиране на общините за реализация на общинските проекти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?