32

Община Пазарджик ще възстанови фасадата на Младежкия дом

Министърът на културата Атанас Атанасов: Ремонтът е в нарушение на Закона за културното наследство

Община Пазарджик не е съгласувала боядисването на фасадата на Младежкия дом с Министерство на културата, стана ясно от отговор на министъра в оставка Атанас Атанасов на парламентарно питане от народните представители Петър Куленски и Ивайло Шотев.

Според Атанасов действията на общината са извършени в нарушение на Закона за културното наследство.

Междувременно в министерството е получено писмо от Община Пазарджик, в което се твърди, че общината не е извършвала никакви дейности по фасадата на сградата, пише в личния си профил народният представител от „Продължаваме промяната“ Петър Куленски.

Издаден е административен акт, с който ведомството задължава общината и фирмата-изпълнител да преустановят действията по ремонта на фасадата. Това обаче не се е случило.

Министърът на културата пое ангажимент, че след завършване на административната процедура и констатиране на нередностите по съответния законов ред, общината ще бъде глобена, а кметът Тодор Попов ще бъде задължен да възстанови фасадата на Младежкия дом в предишния й вид.

В качеството ми на народен представител и жител на Пазарджик аз ще продължа да следя процеса и да сигнализирам за нередности, докато не бъде възстановена мраморната фасада на Младежкия дом, категоричен е Куленски.

*Източник - offnews.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?