102

Община Пазарджик и ВК „Хебър“ с дарение за Турция

Община Пазарджик, съвместно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и волейболния шампион на България - „Хебър“, изпратиха първия микробус с дарения за пострадалите от земетресенията в Турция. 

Още вчера кметът на града Тодор Попов организирал първите дарения към пострадалите региони. „Изключително важно е да подадем ръка на нашите съседи в труден момент. Съпричастни сме към болката и мъката на хората, загубили близките си и покрива над главата си“, коментира Попов.

Президентът на волейболния шампион “Хебър” Александър Иванов обясни: “За нас като клуб винаги е било важно да сме съпричастни с каузите, които вълнуват местната ни общност. Искрено се надявам да сме от полза с дарението и да амбицираме все повече хора да се включат! Под руините в Турция, за съжаление, изчезнаха  момчетата от цял волейболен отбор и множество футболисти“. 

Гл. комисар Александър Джартов – и.д. на ПБЗН, коментира, че България е изпратила най-подготвените си спасители, за да търсят оцелели под руините след земетресенията. „Оказваме пълна подкрепа на община Пазарджик в инициативата за събиране на дарения, като всички стоки се разтоварват в центрове на пожарната, откъдето ще заминат за Турция“. 

Набирането на дарения от Община Пазарджик за пострадалите в Турция е координирано и от  директора на Ситуационния център на МВнР Таня Димитрова. 

Първият бус с дарение от Община Пазарджик и волейболен клуб Хебър пристигна при Девета районна служба на Пожарната в столицата, като в следващите часове се очаква да отпътува и за Турция.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Бюджет

Бюджет

07.02.2023 | 22:07

Да не би да са си дарили заплатите? Защо Пазарджик прилича на Кочина?

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?