32

Обществената поръчка за ремонта на моста на Марица вече е факт

Обществената поръчка за ремонта на моста на Марица вече е факт. От днес стартира процедурата за избор на изпълнител – процесът ще отнеме време и е важно да имаме готовността за още търпение. Целево е мостът не просто да бъде рехабилитиран, а това да се случи качествено и с всички взети мерки за неговата устойчивост напред във времето, съобщи кметът на община Пазарджик Петър Куленски. Той изрази благодарност към всички, които положиха усилия процедурата да бъде задействана - общинската администрация, Областната управа, Агенция „Пътна инфраструктура“.

„От встъпването ми в длъжност положихме нееднократно усилия, за да насочим фокуса на отговорните за моста и ремонта му държавни институции. Няма да спрем с вниманието си докато не го видим такъв, какъвто трябва да бъде – ремонтиран, модернизиран и сигурен за всеки преминаващ през него“, споделя Куленски, цитиран от общинския пресцентър.

В началото на следващата седмица ще се проведе среща с органите на КАТ, за да се реши важния въпрос с реорганизацията на движението по време на ремонта, за което обществеността ще бъде своевременно информирана. От общината поднасят своите извинения на гражданите предварително за дискомфорта, който ще понесат от временното преустановяване на движението по моста, но ремонтът е повече от належащ.

"С обявяването на обществената поръчка на 20 юни стартира дългоочакваният проект за проектиране и ремонт на моста на река Марица в контурите на гр. Пазарджик. Благодаря на всички отговорни институции и експерти, които подкрепиха усилията ни през изминалата година този толкова важен инфраструктурен обект за Пазарджик и региона да бъде реализиран", това заяви областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова, която от встъпването си в длъжност през м.август 2023 г., проведе поредица от срещи и разговори  с представители на МС, ръководствата на АПИ , МРРБ , ОПУ Пазарджик и община Пазарджик във връзка с финансирането и старта на проекта.

Общата стойност на осигурено финансиране е над 17 млн. лв.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?