Следвайте ни

Обществен съвет ще участва в управлението на община Стрелча

viber icon

Обществен съвет беше учреден вчера в община Стрелча, съобщиха от местната администрация. Идеята е той да подпомага работата на общинските власти и да представлява гражданското общество. Така жителите на общината доказаха, че имат желание и воля да отстояват демократичните принципи на управление.
На учредителното събрание присъстваха над 50 представители на гражданското общество на община Стрелча, уважавани и утвърдени в различните сектори на обществения и стопански живот стрелчани.


Те приеха Правилник за дейността на новата формация и избраха Управителен съвет, който според приетата от Общинския съвет наредба се състои от 5 членове. След гласуването за председател на Обществения съвет бе избрана Нонка Караиванова, а за членове Иван Фингаров, Георги Йосифов, Петко Киров от Дюлево и Рашко Ганчев.
Особено радващо е, че наред с утвърдените и активни общественици на общината на учредителното събрание присъстваха много млади хора, които с готовност се включиха в новата инициативата.
Целта на създаване на Обществен съвет е активното гражданско участие при решаване на проблемите на град Стрелча и населените места, да има диалог между общинските власти – Общинска администрация и Общински съвет и гражданите на общината, гражданите да бъдат коректив и партньор на кмета в управлението на общината.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?