Следвайте ни

Община Велинград остана без телефони

Проблемът е заради смяна на обслужващия телеком, до седмица ще бъде отстранен

viber icon

Община Велинград остана без телефони. Граждани на курорта, напразно опитвали да звъннат за справка, сигнализираха за проблема с молба да проверим какво се случва. Почти с никой от посочените контакти на сайта на администрацията не могли да се свържат, с изключение на дежурен, който ги насочвал да звънят на служебни джиесеми и услужливо предоставял необходимия номер според въпроса на обаждащите се.

Наша проверка показа, че наистина има такъв проблем.

„В момента сменяме обслужващия телеком, обясни говорителката на общината Бояна Кирилова. Целта е да намалим разходите за тази услуга. При прехвърлянето обаче се стигна да известни технически трудности. Знаете – монтиране на нови централи, свързване. Очаквам обаче до седмица всичко да се нормализира“.

Кирилова обясни още, че досегашните мобилни номера на служителите от местната администрация са актуални и има връзка с тях. Допълни, че лично се е заела да събере пълна листа с контакти и тя вече е качена на сайта на общината. Към списъка ще бъдат допълнени и стационарните телефони, когато заработят.

Техническите неудобства при смяната на оператор явно не са изключение. Преди години при мандата на един от бившите кметове на Септември вече видяхме същата история като сегашната с Велинград. И там липсата на връзка с отделите продължи десетина дни, докато новия телеком пусне в действие системите си. Така се случи преди няколко години и в Регионалната дирекия по горите в Пазарджик.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?