Следвайте ни

Община Пазарджик поема дейността на "паяка"

viber icon

"Паяците" и вдигането на неправилно паркираните коли минават в ресор на Община Пазарджик. ​Кметството е решило да вземе нещата в свои ръце, но за целта се налагат промени в наредбата за принудителното преместване на автомобили, тъй като досега това е възлагано на фирми-изпълнители. Проект за изменението на наредбата е внесен в Общинския съвет и предстои да бъде гласуван на 25 юни.

Новите текстове не са много. В досегашния документ е предвидено репатрирането да се извършва ​от търговец, лицензиран за превоз на пътници или товари, а общината не е търговец, така че този член ще бъде ​променен и съобразен с действащото законодателство. Прецизиран е и текст, с който ​се предлага да не подлежат на принудително преместване автомобили на хора с трайни увреждания и съответния пропуск или са на специален режим на движение.

Очаква се с новата наредба да се постигне по-ефективно стопанисване на "Синя зона", а при репатрирането на автомобили да се спазват принципите на необходимост, обоснованост, предвидимост и др.

Припомняме, че до решението на общината да поеме работата на "паяците" се стигна след множеството конфликтни ситуации при изпълнението на тази дейност от фирмата "Контур 7", довели до предсрочно прекратяване на договора с нея.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?