Следвайте ни

Обявиха смъртта на пазарджишки протестър

Съобщения, че Кирил Балдев е издъхнал снощи, се появиха на собствената му страница във Фейсбук

viber icon

Смъртта на пазарджишки участник в антиправителствените протести беше обявена преди броени часове. Новината се появи изненадващо на собствената му страница във Фейсбук - "Кирил Балдев - момчето, което помага". 

"Днес в 21:30 часа на 19 години почина Кирил Балдев.

След кратко боледуване, днес почина Кирил Балдев . Прекрасен човек, работлив, интелигентен, мъдър и с много приятно чувство за хумор.
Почивай в мир, Кирил! Обичаме те.

От семейството и приятелите" - гласи първата публикация, илюстрирана с портретна снимка на младежа с медицинска маска от времето, когато той съобщи, че е станал доброволец в "Пирогов". В коментар се уточнява, че Кирил имал "затруднено дишане и проблеми с дробовете".

Малко по-късно излезе и втори постинг: 

"На 19-годишна възраст почина Кирил Балдев (2001 – 2020 г).
„Бог да го прости!
Кирил Балдев бе известен като доброволец в болница "Пирогов" , дарител на книги и хранителни продукти.
Кирил Балдев събра над 1000 козунака за пенсионерите".

Истина или лъжа?

За пореден път така поднесената информация се приема с доста недоверие от потребителите на Фейсбук.

Израсналият в социални домове Балдев неведнъж е скандализирал обществото с необмислени или дори целенасочени сензации. Преди 4 години взриви нарежение, след като съобщи публично, че в Пазарджик се готви бомбен атентат на Тортата точно на Празника на града заради въведената тогава забрана за носене на бурки и облекла, прикриващи лицето. Въпреки уверенията на полицията, че това са само спекулации, доста хора бяха притеснени. Впоследствие 15-годишният тогава Балдев се оправда, че чул това от свои приятели и решил да предупреди и предпази гражданите.

През годините младежът е организирал или инициирал поредица от благотворителни акции, около повечето от които обаче неизменно се появяваха съмнения в почтеността и чистотата на намеренията му, както и знаци за злоупотреба с доверието на дарители. Като обявленията за продажба на книги, предоставени, за да бъдат дарени на читалища.

Изненадващо Балдев се появи и на поредицата от протести с искане за оставка на правителството и охотно даваше изявления пред медии. Изненадващо, след като доскоро публикуваше постинги в подкрепа на ГЕРБ и след като повечето му благотворителни инициативи бяха съвместно с представители на управляващата партия.

Затова и много потребители отново се съмняват в истинността на публикацията. Недоверието им се поражда от факта, че младежът пише сам за смъртта си от собствената си страница, както и че стилът на изразяване доста прилича на неговия. Други пък си спомнят, че и вчера са го видели на протестите. 

Не липсват и хора, които изразяват съболезнования и тъгуват за Кирил Балдев.

"За мен беше чест, че те познавах! Добрите хора не умират, те винаги остават част от нас с доброто и геройството, което са направили! Почивай в мир, момче!" - написа негова приятелка в социалната мрежа.

 

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Иван

Иван

08.08.2020 | 15:43

Прави се на интересен ! Недорасло , липсващи му , не само първите 7 години . Някой да го поограмоти , как да се държи и да говори ! Явно е дезинформирано и иска внимание , каквото му е липсвало в живота !

Отговори
1 0
Христян

Христян

07.08.2020 | 19:09

ЖИВО Е МОМЧЕТО ВЕ

Отговори
0 0
Киро

Киро

07.08.2020 | 12:25

Това момчеима нужда,от психологическа намеса.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?