Следвайте ни

Обявиха частично бедствено положение в Септември

viber icon

Частично бедствено положение е обявено в Община Септември от днес. 

Причина за това е повишеното водно ниво на притоците на река Марица, които доведоха до разрушаване на две защитни нейни диги в землището на община Септември. 

В близост до тях се намират стотици декари, обработваема земеделска земя и инфраструктура на електро и газоразпределителните дружества. 

По-рано днес на място на разрушените от водното течение диги пристигнаха и изпълнителният директор на „Напоителни системи София” - Снежина Динева, управителят на клон „Тополница” - Сашка Целева, директорът на ОД „Земеделие” - Стоян Траянов и ВрИД кметът на община Септември - Лилия Етова, както и Областния управител Стефан Мирев. 

„Проблемите с тези диги не са от днес и вчера”, разказа директорът по Строителството в Община Септември инж. Явор Митев. 

„От 2016 г. започнахме да алармираме „Напоителни системи” за разрушаването на дигите, но в крайна сметка нищо. 

Като видяхме накъде отива работата поискахме да ги оправим за наша сметка. Влязохме в контакт с „Басейнова дирекция”, но след събитията, които се случиха през зимата там всичко се разсъхна. 

Днес получихме сигнал от полицията, свикахме веднага общинската комисия по „Бедствия и аварии”. 

Имахме готовност за реакция, така че да започнем за наша сметка поправяне на дигите. Даже поръчахме материал от кариерата в „Огняново”. 

Малко след това дойде комисията и след огледа в крайна сметка бе решено, че дигите ще се поправят от „Напоителни системи”, сподели инж. Митев.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?