32

Оборище се готви за IX конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза

IX-и Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза предстои в Оборище. Той се посвещава 148 години от Априлското въстание и е част от културния календар на Община Панагюрище. Тази година ще се проведе на 13 април, събота, в Народно  читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1912“, село Оборище. Културното ведомство е организатор на проявата заедно с кметството на селото.

Конкурсът има за цели разпалване на родолюбиви чувства; издигане на националното самочувствие и самосъзнание; популяризиране на българската възрожденска поезия;  откриване и изява на таланти. 

Участниците могат да се представят с рецитали, драматизации и композиции от поезия и проза с възрожденска тематика. Представянето на всяко училище или читалище е до 20 минути. Участниците и групите са разделени на четири възрастови категории, които се оценяват от тричленно жури. Критериите са подбор на репертоар, съобразен с темата; интонация, художественост на изпълнението; сценична реализация - артистичност, хореография, костюми.

Медал и диплом ще получат най-добре представилите се за първо, второ и трето място във всяка категория. За всяка организация са предвидени грамота за участие и плакет. Ще бъдат писъдени още наградите на НЧ „Св.Св. Кирил и Методий-1912“, на кмета на село Оборище и на журито.

ЗАЯВКИ  за участие се приемат до 31.03.2024 година.

Адрес: 4522 с. Оборище, общ. Панагюрище, обл. Пазарджик,ул. „Подполковник Рашев” №52, НЧ „Св.Св. Кирил и Методий-1912” e-mail: [email protected].

За повече информация на GSM: 0886 388 984 (Маргарита Наплатанова – секретар на НЧ „Св.Св. Кирил и Методий-1912”).

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?