32

Обновяват градския стадион в Пещера

С тържествена първа копка започна обновяването на градския стадион в Пещера. Проектът предвижда ремонт на съществуващия тренировъчен футболен терен и подмяна на тревното покритие по силата на споразумение, подписано между Общината в родопския град и Българския футболен съюз за срок от 10 години. Церемонията за обявяване началото на строителството започна с тържествен водосвет за здраве и благополучие, отслужен от свещеник Димитър Василев от храма „Света Петка“.

По проекта се предвижда текущ ремонт на съществуващия футболен терен, изграждане на безопасна зона, текущ ремонт на осветителната система. Изкуствена тревна спортна настилка с пълнеж от силициев пясък и каучукови гранули, ще покрие терена. Отвеждането на водното количество от спортната площадка ще става посредством дренажна система. По периметъра на цялата площ на игрището, ще бъде монтирана пътна ивица. Превидена е маркировка и теренно оборудване. На следващ етап ще бъдат монтирани осветителни стълбове с 48 прожектори, финансирани от Община Пещера.

„Спортът е дейност в която ръководството на Общината инвестира за да има съвременни условия за физическото развитие и здравето на подрастващото поколение. Пожелавам здраве и успехи на спортистите! “ – заяви кметът на Пещера Йордан Младенов.

„Инфраструктурната програма на БФС, съвместно със съдействието на общините, е насочена предимно и основно към децата, тъй като тук е футболната легенда Георги Иванов и той ще ви каже, че футболът започва с желание, но и с добра инфраструктура. Затова благодарение на Община Пещера и успешното ни съвместното сътрудничество успяхме да направим този проект и напролет се надявам да видим тук още много деца, които да тренират и да станат футболни таланти на България. На добър час и доскоро!“ – каза Борислав Попов – изпълнителен директор на БФС, по време на церемонията.

Множество спортуващи деца и възрастни уважиха събитието, което бе превърнато в спортен празник и от присъствието на Георги Иванов-Гонзо - технически директор на БФС. Гости на събитието бяха и зам.- кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова, секретарят на Община Пещера – Галина Стоянова и Братан Братанов - представител на фирмата изпълнител.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?