Обновяването на центъра на Велинград се отлага за пролетта

Кметът е оптимист, че всичко ще е готово за празниците на културата през юли

Ремонтът на централната градска част във Велинград ще започне през пролетта, съобщи кметът Костадин Коев.  По думите му, обновяването на центъра е закономерно, тъй като през студените зимни месеци просто няма как да се извършат планираните строително-монтажни дейности. Освен това градоначалникът изтъкна, че не желае центърът на курорта да остане строителна площадка през зимата, тъй като това няма да бъде добре нито за жителите на града, нито за гостите на многото хотели. Кметът Костадин Коев е оптимист, че ако метереологичните условия през март догодина позволяват започване на ремонта, той ще приключи преди началото на традиционните празници на културата през юли.

Предстоящият ремонт ще глътне малко над 4,8 млн. лева. Сумата трябва да стигне за основен ремонт на инфраструктурата и обновяване на централната градска част от площад "Николай Гяуров" до старото кметство, улиците "Георги Кирков", "Христо Смирненски" и "Милева скали" и зоната около складовете на общинския пазар. В обществената поръчка за този ремонт участваха 11 фирми, а търгът беше спечелен от софийската фирма ИСА-2000.

Проектът “Нова визия на централна градска част, местата за отдих, ремонт и реконструкция на улична мрежа в град Велинград” стартира на 29 септември 2016 с подписването на договор с Министерството на регионалното развитие , което е управляващ орган на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“. От общата сума 85% се предоставят от Европейският фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. Срокът за изпълнение на договора е 30 месеца. /"Пазарджишка Марица"

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?