Следвайте ни

Обновиха основно училището в Сърница с проект за 2,2 млн.лв.

viber icon

Средното училище в гр.Сърница е с изцяло нов и модернизиран вътрешен и външен облик след реализация на проект "Основен ремонт и цялостно обновяване, благоустрояване и озеленяване на двор на СУ "Св.Св.Кирил и Методий", съобщиха от общината в родопското градче. Обновяването е осъществено с безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на селските райони”, който Общинска администрация Сърница успешно приключи. Стойността на проекта е в размер на над 2 200 000 лв. с ДДС.

Извършени са основни строително-ремонтни дейности на цялата сграда, в това число и изграждане на изцяло нови електро и ВиК инсталации, покривна конструкция, както и нова парно-отоплителна система. Осигурена е добра енергийна ефективност на сградата. Учебните и административните кабинети са оборудвани с ново ученическо оборудване, обзавеждане, мебели и пособия, чрез които по модерен и достъпен за децата начин да се представя учебния материал в комфортна и интересна за всяка една възрастова група среда. Облагороден и реновиран е дворът на училището, както и спортните площадки, изградени са нови кътове за отдих, игра и общуване както за малките, така и за големите.

Днес училището има нов, свеж и атрактивен вид на европейска образователна институция, в който децата на Община Сърница ще могат да учат в модерна и интерактивна среда.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?