32
Следвайте ни

Обмислят връщане на ротация онлайн с присъствено обучение

viber icon

Обмисля се възможността учениците в Пазарджишко да се върнат към ротация на дистанционно и присъствено обучение. Такова съобщение са подали директори на училища до родители, за да са подготвени, ако ще трябва децата им отново да влязат в клас, но с предупреждение, че решението ще бъде взето по-късно днес след анализ на заболеваемостта от COVID-19 и преценка на рисковете.

Припомняме, че в пика на порадната вълна от коронавирусни инфекции миналата седмица статистиката на 14-дневна база показа, че в повечето общини заболеваемостта е над 750 на 100 000 души, като в две дори надхвърли 1000. В началото на тази седмица обаче ситуацията се успокоява. По данни на РЗИ към вчерашна дата (днешните ще бъдат получени в РУО около обяд) вече всички общини са с под 1000 заболели на 100 000 души, но в 7 от тях са над 500 на 100 000, а две от останалите са с много близки стойности до тази граница. Средната заболеваемост за региона също спада, към днешна дата е 560 на 100 000 души.

Според заповедта на министъра на здравеопазването от 19 октомври ротация на онлайн с присъствено обучение се допуска при заболеваемост до 750 на 100 000 души. Към момента 10 от 12-те общини, с изключение на Панагюрище и Стрелча, са в този диапазон.

Данни на здравните власти показват още, че точно 20 на сто от населението в региона е със завършен имунизационен цикъл. Поставените до момента ваксини са 82 905, близо 1100 души са с направена бустерна доза. Предпочитанията вече не клонят към еднодозовата ваксина, което може би е знак, че повече хора вземат осъзнато решение и то не е продиктувано от нуждата от зелен сертификат.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?