Следвайте ни

Областният разпореди спешно осигуряване на превоз по 3 градски линии

viber icon

Със заповед на областния управител Стефан Мирев се дава разрешение на община Пазарджик да сключи договор за обществен превоз на пътници без конкурс, с оглед спешно осигуряване на превозвач по градски автобусни линии,  квота на община Пазарджик, за които действащият договор с обществения превозвач е изтекъл.

Линия №1 от допълнителна да се преобразува като основна и се изпълнява по маршрут:  АД „Пътища“ – ул. „Стоян Ангелов“ /Стадиона/ - ул. „8-ми март“ – ПГИМ – бул. „Христо Ботев“ – ПГМЕТ – бул. „Ал. Стамболийски“ - Адвокатура – ул. „К. Величков“ –Пожарната – магазин „Билла“ – моста на р. Марица – Автогара – Търговия – ЖП Гара.

Линия №13А – да бъде удължена с 3 км., т.е. от 15 км. еднопосочна дължина да бъде коригирана на 18 км. Причината е осигуряване на обществен транспорт за работещите в производствената база на фирма РАИС гр. Пазарджик.

Линия № 2А – градската линия, която в момента обслужва село Ивайло да бъде удължена до с. Сарая за някои от часовете по разписание.

Издаденото разрешение е на основание чл. 16д, ал.6 от „Наредба №2 от 15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси“. Срокът на разрешението е 12 месеца, през които следва да бъде финализирана процедурата по възлагане на обществените превозите по градските автобусни линии от община Пазарджик

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?