Следвайте ни

Обещано в Пазарджик: Бойко дава пари за нова зала на Зоната на здравето(ОБНОВЕНА+СНИМКИ)

viber icon

Държавата да удари едно рамо на Община Пазарджик за пълна реконструкция на порутената след 10-ти ноември стара спортна зала на Зоната на здравето. 

За това се разбраха премиерът Бойко Борисов и кметът на Пазарджик Тодор Попов. 

Борисов дойде тази сутрин на изненадващо посещение в града и след като разгледа строително-ремонтните работи по околовръстния път и този за Пловдив, бе отведен от кмета Попов на някогашния работнически комплекс Зона на здравето, който в момента се модернизира с общински средства. 

Там пазарджишкият градоначалник направи презентация какво се случва в момента и как ще изглежда спортния комплекс в завършен вид в непосредствена перспектива.

Край клетката с изкуственият терен Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, колегата му от образователното министерство Красимир Вълчев, губернаторът Стефан Мирев, кметът Тодор Попов и областният координатор на ГЕРБ – Пазарджик Найден Шопов завариха ранобудни наши съграждани, които от край време се събират в неделя сутрин за традиционно мачле на малки врати. 

 „Как сте момчета?”, ги попита премиерът. 

„Тъкмо почваме да загряваме. Ако има желаещи може да се включат.”, отвърна на Бойко Борисов капитанът на една от формациите Петьо Георгиев – Вятъра.  

„То желаещи има, ама сме на работа.”, репликира го премиерът.

Той остана меко учуден от думите на любителите футболисти, че в Пазарджик за спорт не се плаща никъде, защото достъпът до базите и спортните събития е безплатен навсякъде. 

„Лек социализъм.”, вметна с усмивка кметът Попов. 

„От мен да знаете – безплатно няма.”, пък коментира Борисов. 

След това той и придружаващите го лица се запътиха към изтърбушената и тотално компрометирана с времето някогашна многофункционална спортна зала на Зоната на здравето.

От близо 8 години тя бе прехвърлена в патримониума на общината, след като преди това бе държавна собственост. Идеята бе по този начин да се търсят възможности за нейното реконструиране.    

„Леле, то няма един здрав прозорец?”, обърна се към кмета на Пазарджик Бойко Борисов.  „Колко пари ти трябват за тая строшена зала?”, продължи той.

„Имаме проект. Общо около 2,5 милиона лева ще бъдат необходими да я реновираме. Половината пари ние ще си ги дадем, а за другата очакваме подкрепа от държавата. Лек съпорт. Ще я направим само за тренировки на спортните ни клубове. 

От старата конструкция ще се използва само фундамента.”, разясни кметът.

„Горанов, може ли поемем този ангажимент?”, попита на свой ред Бойко Борисово стоящия до него финансов министър. 

„Ако вървят нормално нещата….., ама той кмета ще се сети и, че е сумата е без ДДС…?”, отговори с усмивка пазителя на държавната хазна.

„Добре, в крайна сметка се разбираме за милион и половина чисто.”, отсече Бойко Борисов и потегли с придружаващите го лица към Велинград.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ужаса идва

Ужаса идва

24.05.2020 | 16:00

Разбрах какво мислите долници ! Да увеличите и коорпоративния данък на 18 % от 10 % в м момента . За нас какво остава след пира по време на чума ? Ддс 20 % + коорпоративен данък 18 % + 5% данък девидент това прави 43% данъци ???? 43 % данъци това е от сегашните 35% в момента

Отговори
2 2
Аз съм българин

Аз съм българин

24.05.2020 | 14:53

Парите от джоба на престъпника Борисов ли излизат?

Отговори
5 2
Виолета

Виолета

24.05.2020 | 14:14

Къде е тая Зона на здравето, в кой край на града?

Отговори
0 2
9689

9689

24.05.2020 | 11:40

Долен,гаден престъпнико, краят ти идва.

Отговори
8 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?