Следвайте ни

Нямало оставки в МБАЛ-Велинград, стана ясно след заседание на кризисния щаб

viber icon

Жителите на трите родопски общини, обслужвани от МБАЛ-Велинград - Велинград, Сърница и Ракитово, могат да са спокойни, че няма да останат без медицинска грижа. Това стана ясно след извънредно заседание на Областния кризисен щаб след заканата на медиците от лечебното заведение да подадат колективно оставки.
Обстановката в МБАЛ Велинград е напрегната. Но входирани оставки по Кодекса на труда няма. Направена е дезинфекция на две отделения - Неврологичното и Вътрешното, в които е имало болни с КОВИД. В момента отделенията работят. В събота предстои среща със председателя на ОбС-Велинград, тъй като клиниката е общинска, и след това синдикатите ще решат как да постъпят. 
Настанените с КОВИД в лечебното заведение са относително добре, нямат нужда от интензивни грижи. В момента са 7 пациенти.
Двама души от Грашево са сред настанените болни от коронавирус във велинградската болница. След позитивните проби на двете жителки на родопското село са взети адекватни мерки. Кметът е разпоредил превоза на работници към Щърково, Черногорово, Карабунар и оранжериите на "Гимел". Засилено е полицейското присъствие в селото. Потърсено е съдействие от личните лекари за обслужване на хората, поставени под карантина - общо 36 човека. Всички са жени. При възникване на симптоми те ще бъдат обслужвани от джипитата, а при усложнения ще се търсе инфекционист. Ситуацията там е спокойна.
Директорката на РЗИ д-р Фани Петрова предупреди, че при усложняващото се обстановка в Родопите и увеличаващата се заболеваемост не е добре да се провежда традиционното офроуд състезание във Велинград, тъй като то предполага струпване на много хора на едно място. Ако все пак общината реши да го проведе, то трябва да е при спазване на всички противоепидемични мерки. Ще има екипи на полицията и на РЗИ, но отговорността е на организаторите. Още повече, че след съревнованието се очакват нови струпвания на хора в заведенията.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?