32

Новите почетни граждани получиха отличията си

Инж. Емил Йончев - предприемач и крупен дарител, подкрепящ множество значими каузи в региона, и Виолета Георгиева - дългогодишна състезателка и треньорка по художествена гимнастика, положила основите на този спорт в Пазарджик, бяха удостоени със званието "Почетен гражданин на Пазарджик и общината". Почетен знак пък получиха Бистра Риндова - краевед и генеалог, автор на значими исторически трудове за града и областта, както и Николай Нинов - олимпийски шампион по шахмат с редица силни постижения в този спорт.

Отличията бяха връчени на Тържествената сесия на Общинския съвет, традиционно проведена в навечерието на Празника на Пазарджик. Приветствия по този случай направиха кметът на града Тодор Попов, областният управител Андрей Гечев, представители на отделните парламентарни групи.

"Горд съм, че въпреки всички предизвикателства на времето, в последните години Пазарджик се развива изключително динамично във всеки един обществен аспект. Най-важното нещо е тук да има бизнес, перспектива, добър стандарт на живот. Всяка година се откриват все нови и нови работни места, всяка година безработицата в нашата община е 3 процента и всяка година по статистика работната заплата се увеличава. В Пазарджик в последните години работят над 1500 чужденци и тази тенденция трайно се увеличава. Горд съм с това, че запазихме всички културни институции. Горд съм с това, че развиваме своите традиции. Защото сме насочили усилията си, освен към подобряване на материалната база, активно работим и сме постигнали резултати и с постиженията на хората от местната общност" - подчерта в словото си Тодор Попов.

Той акцентира и на част от предстоящите големипроекти в общината, като започна със соларния парк, който ще генерира приходи, а те ще позволят намаляването на местни такси, а това не е правено никъде в страната ни. Следващия Празник на Пазарджик ще посрещнем с още една нова придобивка - паметника на духовните закрилници на града, светите равноапостоли Константин и Елена. Догодина ще бъде създадена и Градината на света на Острова и тя ще бъде под егидата на цялата аристокрация на Европа и аристокрацията на Близкия Изток - допълни кметът. Патрони на тази инициатива ще бъдат Негово Величество Симеон Втори принц Кирил за Европа, и принцесата на Йордания Дана Фирас за арабския свят. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?