102

Новият кмет на Паталеница: Знам за проблемите в селото

Човекът-оркестър на ФК Левски(Паталеница) - Стоил Фърцов е в трепетно очакване на клетвата, която ще положи утре като кмет на родното си село. Той признава, че няма никакъв административен опит и ще го трупа от тук насетне. 

"Никой не се е родил научен. Винаги има първи път. Веднага след изборите моите съграждани започнаха да ме търсят, но аз нямам правомощия и не мога да влизам в кметството. След клетвата ще се захвана с реалната работа", сподели пред наш репортер някогашният полузащитник на ФК Хебър. 

"Има сериозен проблем със сградата на читалището ни. Покривът протича след всеки по-сериозен дъжд. То не е към кметството, но ще съдействам в рамките на правомощията ми. На дневен ред е и ремонт на старата църква, която е културен паметник. В уличната мрежа се направи доста през годините, но има още няколко улици за асфалтиране. Надявам се да работя добре с новата власт в Пазарджик", изрази надеждите си Фърцов. 

Той декларира, че основните му от тук нататък задължения на кмет няма да попречат на представянето на ФК Левски във футболния шампионат на аматьорската 4-а лига, където от години този тим е сред факторите. 

Фърцов обясни, че в началото на приел на сериозно поканата да се яви на кметските избори в Паталеница, но след малко време за размисъл се съгласил. "Най-настоятелен беше шефът на "Телекабел" Ангел Василев. Той ме убеди да приема номинацията на неговото сдружение", призна Фърцов. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?