Следвайте ни

Нови пет жалби са подадени до РИК днес

viber icon

Нови пет сигнала за изборни нарушения са подадени до Районната избирателна комисия от сутринта до момента. Всички са разгледани, направени са проверки, става ясно от решения на комисията.

Анонимен човек от Ракитово е съобщил, че из града обикаля бял бус с плакати н една от партиите, участващи в битката за народни представители. Възложено е на председателя на съответната комисия да провери сигнала, след което той е докладвал, че в радиус от  метро около секцията не е забелязал такъв бус, така че становището на РИК е, че няма нарушение.

В друга жалба се казва, че в две от пазарджишките секции не е направен отрязък на печата. Проверката е установила, че е има отрязък и макар да е по-слабо видим, прави печатауникален, така че са спазени изискванията.

Три жалби са подадени от местна представителка на една от малките партии. В първия се казва, че жена агитира в коридора пред една от секциите в Симеоновец и стои в помещението, без да е регистрирана като представител на политическа сила. На място се оказало, че дамата е регистрирана представителка на въпросната партия. Но е помолена временно да напусне коридора, защото на баджа й имало изписано името на партията, което е форма на агитация. По другите два сигнала, пак за Симеоновец, не са открити нарушения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?