32

Нови перспективи за ПГСС “Царица Йоанна“

Без съмнение  най-добрите професионалисти в земеделието на пазарджишкия регион се подготвят в ПГСС ,,Царица Йоанна“ - училище със столетни традиции и нови перспективи.

Успешната реализация на поредния проект по “Еразъм++“№2021-1-BG01-КА-SCH-000030695 носи удовлетворение на педагогическия екип и чертае нови перспективи  пред гимназията.

Бяха осъществени мобилности до Италия, Лисабон, Португалия и Ангра до Хероизмо, Португалия. Учителите, участвали в обучителните курсове, имаха възможност да се съизмерят със свои колеги от други страни в ЕС, да обменят добри практики и да усвоят нови идеи. С вдъхновение и самочувствие те приложиха наученото в часовете по агрономически дисциплини, информационни технологии и по чужд език по професията, организираха обучение на открито - в уникалния парк на гимназията и в естествената среда на лозовия масив.

И така възникна клуб ,,Мисли зелено“; създаде се чудна биоградина  със зеленчуци; спазени бяха всички стъпки за изготвяне на компост; стари и непотребни вещи  се превърнаха в креативна коледна украса;организиран бе,,Парад на професиите“.

,,Училище за толерантност“ е име  не само  на новосъздадения клуб по проекта, но и най-краткото определение за ПГСС ,,Царица Йоанна“. Тук всеки ученик е важен, защото е прекрасен и неповторим.

,,Моята бъдеща професия“ е  темата,присъстваща във всички часове по професионално обучение. И  интегрираният урок по чужд език по професията потвърди,че учителите в гимназията искат да подготвят добри професионалисти-конкурентоспособни на пазара на труда у нас и в чужбина.

Днес някои смятат, че да се занимаваш със селско стопанство, не е престижно.

Опитайте да живеете един ден без труда на  хората, свързани със земята!

Да, ,,никой не е по- голям от хляба“!

А той се ражда благодарение на добрите земеделци. Без съмнение  най-добрите професионалисти в земеделието  в региона се подготвят в ПГСС,,Царица Йоанна“- училище със столетни традиции и нови перспективи.

*Текстът е предоставен от ПГСС ,,Царица Йоанна“

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?