32

Нови контейнери за разделно събиране на отпадъци получиха домакинствата в Стрелча

Нови контейнери за разделно събиране получиха домакинствата от кв. „Господа”. Те са предназначени за разделно събиране на пластмасови, метални и хартиени опаковки в жълтия на цвят контейнер и за стъклени опаковки в зеления на цвят.
Съдовете са собственост на общината и са следствие от  последователната политика на общината за разделно събиране на отпадъци. Поетапно с нови съдове ще бъдат оборудвани кварталите на града и кметствата.
Преди дни Община Стрелча постави 18 нови контейнера  за разделно събиране на отпадъци на шест различни точки  в  града.
Очакванията са, че по-големият брой съдове и съответно, близостта им до домовете, улеснява и същевременно стимулира инициативата на гражданите да събират разделно отпадъците.

"Закупуването на нови контейнери стана възможно благодарение на политиката за разделно събиране, която Общината вече една година решително провежда, включително и сепарирането на боклука. Всички тези действия  спестяват много пари на данъкоплатците. Общината депонира в пъти по-малко смет на регионалното депо, а това означава и в пъти по-малко заплатени сметки. Спестените пари вече влагаме и тепърва ще вложим в закупуване на нова техника и съдове, както и за подобряване на дейностите по сметосъбиране", казва по този повод кметът инж. Георги Павлов.
 
 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?