Следвайте ни

Нови кметове поемат Септември и Стрелча, в Аканджиево остава старият

viber icon

Нови кметове поемат управлението в общините Септември и Стрелча, а в беловското село Аканджиево е преизбран досегашният. След провеждането на частичните местни избори вчера стана ясно, че и в трите населени места няма да има балотаж, известни са и имената на победителите - Васка Рачева, Георги Павлов и Васил Шуманов. 

В Септември Васка Рачева бе единствена претендентка за поста и можеше да не спечели от първи опит само ако вземеха превес бюлетините с отрицателен вот - "Не подкрепям никого". Това обаче не се случи - за нея са дали гласа си 6032 човека. Тя е 45-годишна, досега се е занимавала със семейния бизнес. От днес поема поста, освободен от съпруга й Марин Рачев, отстранен заради конфликт на интереси.

В Стрелча състезанието спечели Георги Павлов, зад чиято кандидатура застанаха няколко партии и от лявото, и от дясното пространство. Той е привлякъл над 500 гласа повече от основния си конкурент Стойно Чачов, който бе с прекратени пълномощия заради незаличена и непрехвърлена фирма на негово име. Инж. Георги Кирилов Павлов е роден на 20.02.1969 г. Завършил е Минно-геоложкия университет в София. В периода 2011-2018 г. е зам. кмет на община Панагюрище, ресор “Стопански дейности и управление на европейски проекти“. От 2018 до сега е управител на дружество с предмет на дейност „Проектиране и строителство“. 

Васил Шуманов пък запазва позицията си в село Аканджиево, след като се пребори с опонентката си Латинка Илиева. За него са 176 бюлетини, а нейните са 105. Досегашният кмет също бе отстранен заради фирми на негово име.

Решенията на общинските избирателни комисии не са окончателни и подлежат на обжалване пред Административния съд.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?