32

Нови доброволци се включват в гасенето на огромния пожар край Лесичово

Нови доброволци от Пловдив Брацигово и Белово са се присъединили към стотиците хора, които вече над 26 часа гасят огромния пожар край селата Калугерово и Лесичово, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Очакват се и групи от Ихтиман и Хисаря. Част от първите доброволци, отзовали се на място, са изпратени да отдъхнат, след като часове наред са се борили със стихията, но се очаква по-късно и те да се върнат.

За момента с общи усилия не се допуска пожарът да се разрасне, но той все още не е локализиран, обясни още Стоянов. В определени участъци ситуацията е овладяна, но има и такива, в които рискът от преминаване на пламъците в нови територии остава с пълна сила. Теренът е трудно достъпен, може да се достигне само с високопроходима техника, а освен това духа и опасен вятър. От дирекцията още веднъж изказват специални благодарности на частните фирми, които изпратиха верижна техника за проправяне на просеки и така спряха разпространението на огъня. Сред тях са "Асарел-Медет" и "Еко-Хидро". В борбата с пламъците се включиха и два хеликоптера на ВВС.

За момента в района няма ограничания в движението на превозни средства, но полицаи са разположени по околните пътища, за да осигурят бърз и безпроблемен достъп на пожарните и другите специализирани машини до мястото на инцидента.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?