Следвайте ни

Нови четирима болни от COVID-19 в Пазарджик

viber icon

Продължават да се пълнят COVID отделенията на трите пазарджишки болници. 

Най-напред късно снощи РЗИ - Пазарджик информира с традиционна депеша за  потвърдена една положителна проба за COVID-19 на жена, на 28 г., която е била  хоспитализирана в „Инфекциозно отделение“ на „МБАЛ-Пазарджик“ АД.

Пациентката била в задоволително състояние.

Тази сутрин се съобщава за още три потвърдени положителни проби.

Две от тях са на мъже – баща на 62 години и син на 31 години. Хоспитализирани са в УМБАЛ „Пълмед“ – МС „Здраве“ – Пазарджик и са в задоволително състояние. 

Третата проба е на жена на 45 г., която първоначално е била настанена във Второ вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД. След получаване на положителен резултат, жената е приведена за лечение в „Инфекциозно отделение“. Тя е в сравнително добро състояние. 

Издирват се контактните им лица за поставяне под 14 дневна карантина.

Не се съобщава обаче дали имат придружаващи заболявания и ако имат какви са те.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Виолета

Виолета

24.05.2020 | 14:26

Доколкото разбрах настанените на болнично лечение през последните дни не са от завод "Костал". А тези, които са заразени, но не са тествани колко са? РЗИ само установява контактните лица, но не ги тества. Добре, че ги задължиха да изследват болниците, а и ръководството на завода започна масово тестване, та да разберем, че в Пазарджик положението не е розово.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?