32

Нови арести по случая „Трюфелите“

Задържани са дъщерята и съпругата на един от подсъдимите, за кратко - и непълнолетния син на сочения за тартор на престъпната група

Поредни обиски и изземвания и нови арести са извършени днес при акция на Главна дирекция „Национална полиция“ във връзка със случая „Трюфелите“. Операцията е започнала изненадващо рано тези сутрин и е продължила до следобед, но от институциите така и не оповестиха официална информация за случващото се. За него разказа пред медии бившата адвокатка на Иван Лулчев, смятан за тартор на организираната престъпна група, Костадинка Петракова-Генчева (тя е била отведена от делото, като защитата на Лулчев е поела адвокатската кантора на Менко Менков - б.а.). 

Рано сутринта полицаи нахлули в къщата на Лулчеви и започнали претърсване и изземване на втория етаж, разказа адвокат Генчева. В този момент там е само 17-годишният син на Иван Лулчев - Георги. Служителите на реда не му позволили да отиде на училище, бил иззет и лаптопът му не дали нан момчето възможност да се обади на адвокат. Юристката е била повикана в дома на Лулчеви от дядото на младежа - Георги, който със съпругата си Добринка живее на първия етаж.

„Става дума за непълнолетно дете и действията на полицията са недопустими, не може да бъде задържан, коментира пред „Марица“ адвокът Генчева. Поисках да бъде доведен баща му Иван Лулчев, който упражнява родителските права, но ми беше отказано. Не знам с какви обвинения е задържан, той се е уплашил. Те са го събудили - цивилни влизат, без да се легитимират. В първия момент е оказал и съпротива, затова са го задържали. Той учи в Езиковата гимназия в Пазарджик, днес не е могъл да отиде на училище“.

По думите на юристката, служителите са търсели сестрата на Георги Дебора, която обаче е студентка по право в София и в момента е там, защото има ангажименти в университета. Бившата защитничка на Лулчев не крие съмненията си, че акцията цели оказване на натиск върху Иван Лулчев и другите задържани, за да признаят вината си, защото в обвинителния акт „всичко е съшито с бели конци“. Утре предстои поредно заседание по делото, което тече по общия ред.

При сходна акция са арестувани и близки на друг подсъдим от процеса, Венцислав Думанов - неговата съпруга и 21-годишната му дъщеря Анелия. Непълнолетният Георги пък е разпитан и освободен, като Генчева не е била допусната и на разпита. Преди това го качили без придружител в патрулка и го откарали.

„Трябваше да звъня на 112, не знаех къде се намира момчето. Трябваше да се намеся, за да повикат педагог-психолог, който да участва при работата с непълнолетно дете, твърди юристката и определя случилото се като полицейски произвол. Натиск бил упражняван и върху нея, а днес имала намерение да разкаже за това пред медии в нарочна пресконференция. Заради акцията на полицията обаче тя не се състояла.

От Областната дирекция на МВР в Пазарджик заявиха, че е извън правомощията им да оповестят подробности, тъй като разследването се води изцяло от Главна дирекция „Национална полиция“. От пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив пък обещаха да предоставят повече информация, но до края на работния ден такава така и не дойде.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Анонимчо

Анонимчо

22.02.2024 | 14:21

Екип Марица, проверявайте с каква информация сте се снабдили! Половината от написаното в тая статиика е невярно. Въвеждате в заблуда читателите си и губите такива!

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?