Следвайте ни

Нови 59 с COVID за 24 часа в Пазарджишко

Между тях са: лекар, зъболекарка, медсестра, двама шофьори на линейки и трима учители

viber icon

РЗИ - Пазарджик информира за нови 59 потвърдени положителни проби за COVID-19. Хоспитализирани са 10 от тях, останалите са поставени на домашна изолация.

Новозаразените са 24 мъже и 32 жени. Жените са на възраст от 25 до 73 години, а мъжете са от 10 до 71 години.

Три лица от новопотвърдените положителни за COVID-19  са с настоящи адреси в град София и са носочени към други РЗИ в страната. 

Разпределени по населени места са както следва:

Жени – град Пазарджик – 8, хоспитализирана е една жена в „СБАЛПФЗ-Пазарджик“; една жена е лекар по дентална медицина, една е учител в училището в село Калугерово – ОбУ „Христо Ботев“ – извършва се епидемиологично проучване;  От село Калугерово е 1 жена, учител в същото училище. От село – Величково – 1; село Црънча – 1; село Овчеполци – 1 – хоспитализирана в II Вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“; село Мокрище – 1 – учител в ОУ „К. Величков“ – с. Паталеница, извършва се епидемиологично проучване. От град Велинград – 6, една жена е хоспитализирана в МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище, една жена е медицинска сестра в „МБАЛ-Велинград“; от село Драгиново – 1, жената е хоспитализирана в „МБАЛ-Велинград“; от село Дорково – 1. От град Панагюрище – 3; от село Бъта – 1– лекар; от село Баня – 1. От град Стрелча – 1; от село Дюлево – 1, хоспитализирана в „СБАЛПФЗ-Пазарджик“. От село Боримечково – 1; от село Карабунар – 2; от село Равногор – 1.

Мъже – град Пазарджик – 6; един от мъжете е на 10 години, ученик в ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“ – връчва се предписание за предприемане на противоепидемични мерки; един е на 16 години, в момента се извършва епидемиологично проучване; един е хоспитализиран в „СБАЛПФЗ-Пазарджик“. От град  Велинград – 8; двама от мъжете са шофьори на линейки в ФСМП-Велинград, предстои поетапно изследване на персонала, предписана е щателна дезинфекция и наблюдение; един от новооткритите мъже е хоспитализиран в „МБАЛ-Велинград“. От град Костандово – 1; от град Пещера – 3, един е хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“; от град Панагюрище – 2; от град Стрелча – 2, единият е хоспитализиран в II Вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“; от село Лесичово – 1 също хоспитализиран в II Вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“; от село Славовица – 1.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?