Следвайте ни

Нови 30 са болни от COVID в Пазарджишко, приеха 10 в болница

viber icon

РЗИ - Пазарджик информира за тридесет положителни проби за COVID-19 през последните 24 часа. Новозаразените са шестнадесет мъже и четиринадесет жени. Хоспитализирани са 10 от тях, останалите са поставени на домашна изолация.

Мъжете са на възраст от 27 до 70 години, а жените между 18 до 61 години.

Разпределени по населени места са както следва:

Мъже – град Велинград – 1, село Света Петка – 1. Хоспитализирани са „МБАЛ-Велинград“. Град Пазарджик – 4-ма, един е хоспитализиран в МБАЛ „Хигия“. Село Славовица -2-ма, хоспитализирани в МБАЛ „Хигия“; село Симеоновец – 1, хоспитализиран в COVID-ОАИЛ на „МБАЛ-Пазарджик“; село Смилец – 1; село Црънча – 1, хоспитализиран в МБАЛ „Хигия“, град Панагюрище – 5-ма. Единият мъж от град Панагюрище е учител в ПГ ИТМТ. Връчено е предписание за предприемане на съответните противоепидемични мерки.

Жени – град Пазарджик – 5, от тях две са хоспитализирани, едната в МБАЛ „Здраве“, а другата в „МБАЛ-Пазарджик“; от село Огняново – 1. От град Панагюрище – 2 жени, от град Велинград – 4, едната жена е хоспитализирана в „МБАЛ-Велинград“, тя е клиничен лаборант в лечебното заведение. От село Голямо Белово – 1; от град Ракитово – 1 жена, ученичка в СУ „Свети Климент Охридски“. Извършва се епидемиологично проучване и се предприемат необходимите противоепидемични мерки.

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?