Следвайте ни

Нова градушка удари региона, съсипа полски насаждения

viber icon

Втора за тази пролет градушка се е изсипала над селища в Пазарджишко вчера, научи "Марица". Ледените късове и този път не са били едри, но пак са образували ледена покривка, която е унищожила голяма част от насажденията в дворове и по полето. До момента имаме информация, че сред засегнатите села са Росен и Гелеменово. Стопани разказват, че току-що засадените на открито домати и пипер са обрулени и останали без никакви листа.

"Наистина имаше градоносни облаци, които минаха над Росен, но за Гелеменово нямаме данни, коментира Емил Пашов, шеф на Дирекцията за борба с градушките. Засечените от нас облаци сме започнали да ги обработваме още от навлизането им в обсега на Стрелча. За деня са изстреляни около 30 ракети. Бурята над региона е продължила от около 11,00 до към 14,00 часа".

Емил Пашов допълни, че от днес започва обследване за това какви поражения по земеделските култури е нанесла стихията. Все още се уточняват и щетите от предходната градушка, паднала на 28 май, тъй като тогава засегнатите площи бяха доста и изискват време, за да бъдат направени огледи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?