Следвайте ни

Нов сигнал в РИК: общинари агитирали за кандидат-депутат

viber icon

Втори сигнал за настоящата кампания е изпратен до Районната избирателна комисия, отново от Септември, става ясно от съобщение на сайта на ведомството. В текста се казва, че представители на местната община открито агитирали за определен претендент за депутатско място.

Постъпил е сигнал по електронната поща на РИК Пазарджик, подаден от електронната поща на Борислав Стефанов Малешков - казва се в решение на комисията. В него се твърди, че  представители на Община Септември открито призовават местното население да гласува за конкретен кандидат за народен представител на живо и чрез лични профили в социалните мрежи, както и във Фейсбук страница на спортен отбор в града. В същия сигнал се споменава и за поставяне на агитационни материали на нерегламентирани за това места.

Като взе предвид, че сигналът е постъпил в почивен ден за администрацията на Община Септември и РИК-Пазарджик следва да се извърши проверка за твърдените в сигнала нарушения и на основание чл.87, ал.1 т.22  от Изборния кодекс  РИК – Пазарджик,

РЕШИ:

Възлага на членовете на РИК-Пазарджик, които отговарят за комплектоване, отговор на жалби и сигнали, организация на сигнали и проверки, назначени с Решение № 4-НС/13.02.2021 г., прието с Протокол № 1-НС/13.02.2021 г. на РИК-Пазарджик, да извършат проверка по така постъпилия сигнал № 2/ЖС от 13.03.2021 г.
Да се изпрати в цялост сигналът на електронния адрес на Община Септември за отговори на поставените въпросите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?