Следвайте ни

Нов сигнал до РИК: Лепят агитационни плакати по стълбове

viber icon

Нов, четвърти само за настоящата кампания, сигнал е получен в Районната избирателна комисия от Септември. Жалбата е подадена от електронната поща на Борислав Малешков, но не е подписана от него. В текста се твърди, че в град Септември на главната улица на града по стълбовете на уличното осветление са поставени агитационни материали на определен кандидат за народен представител. Твърди, че стълбовете са в режим на общинска собственост и иска да се извърши проверка има ли сключен договор за възмездно ползване на посоченото общинско имущество, както изисква Изборният кодекс. Прилага и снимков материал към сигнала, от който се вижда регистрационния номер на автовишката, с която се твърди, че е извършено поставянето на материалите, както и лице, посочено от г-н Малешков като Асен Байлов – електротехник, служител на община Септември. В сигнала се иска да бъде извършена проверка дали има сключен договор за използването на посоченото общинско имущество и евентуално ползването на работна сила на служител в общината.

РИК е изпратила в цялост сигналът на електронния адрес на Община Септември. Изисква от местната администрация да предостави информация дали стълбовете за улично осветление на главната улица в града са общинска собственост и има ли община Септември сключен договор за възмездното им ползване с посочения кандидат за народен представител, като при наличие на такъв да представят същия на РИК Пазарджик.
Посочената автовишка собственост ли е на община Септември и има ли сключен договор за възмездното й ползване. В случай, че община Септември разполага с копие от регистрационния талон, да предостави същия за сведение на РИК- Пазарджик или да бъде извършена справка в отдел МДТ при община Септември чия собственост е.
Заснетото лице от снимковия материал Асен Байлов ли е и същото служител ли е на община Септември, има ли сключен граждански или трудов договор с него и какво е работното му време.

След получаване на поисканата информация РИК ще вземе решение по казуса.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?