32
Следвайте ни

Нов референдум срещу площадка за отпадъци ще има в Синитово

viber icon

Нов референдум, този път - само срещу проект за изграждане и разширяване на площадка за неопасни отпадъци, ще се проведе в Синитово. Той е поискан от жителите на селото, които подали заявление, придружено от подписка и документи за сформирания за целта инициативен комитет, съобщи секретарят на Общината. Очакваните разходи за референдума са малко над 2300 лева, тъй като той ще се проведе на 21 ноември, когато евентуално може да има и втори тур на президентските избори. Искането на синитовци бе одобрено с пълно единодушие от съветниците миналата седмица.

Припомняме, че референдум бе проведен в селото и заедно с местните избори през 2019 г. Тогава местните се обявиха както срещу намерението за изграждане и разширяване на площадка за отпадъци, така и срещу друг проект - за добив на инертни материали от близка кариера. Резултатите обаче бяха обжалвани и отменени от съда.

Потърсен за коментар, кметът на селото Борислав Алексиев отново застана категорично зад искането на хората да живеят без риск от екозамърсяване, което поставя на карта живота и здравето им. Той припомни, че 80% от жителите се занимават със земеделие, така че е застрашен и техният поминък.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?