Следвайте ни

Нов обрат: Кметовете няма да протестират за прасетата

„Няма смисъл, свинете вече са изклани“, коментира инициаторът Стоян Кузев

Нов изненадващ обрат в позицията на кметовете от Пазарджишко по отношение на мерките срещу Африканската чума по свинете – подготвяните за днес протести няма да се състоят. Това става ясно от декларация, изпратена снощи от общината в града и подкрепена от кмета на Пазарджик Тодор Попов.

„Уважаеми дами и господа,

В качеството ни на кметове на населени места заявяваме своята подкрепа за мерките, оповестени от министър-председателя Бойко Борисов на срещата ни на 02.08.2019 г. август в Пазарджик, а именно доброволно усвояване на отглежданите в „задните дворове“ животни до 12-ти август 2019 година и получаването по 300 лв на двор за дезинфекция на териториите, се казва в текста на документа.

Призоваваме всички да обединим усилията си, за да се справим заедно със ситуацията и спрем разпространението на африканска чума по свинете на територията на страната.

Не подкрепяме каквито и да било форми на протести и действия, създаващи напрежение и в противоречие на постигнатите по-горе договорености“.

Следват подписите на почти всички кметове на села, с изключение на този на Сбор.

Запитан на какво се дължи този обрат в позицията, инициаторът на протеста Стоян Кузев от Юнаците обясни, че нямало смисъл – прасетата вече били изклани.

„Имаме постигната договорка, дадоха отсрочка до 11-ти за доброволно клане, обещаха по 300 лева на двор – какво да търсим повече от държавата и за какво още да протестираме?“ – коментира пък кметът на Хаджиево Андон Андонов.

По думите му и в неговото село всички свине са изклани и прибрани. При очакваните от тази седмица проверки надали щели да се намерят такива за принудително умъртвяване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (2)

Антигерберис

12.08.2019 | 15:55
2 2

Страхливи продажници тиквата ли ви плати та се отказахте от основното си задълженше да защитавате интересите на хората които са ви избрали жалки овчи душици велики на приказки а на дела кръгли нули.не ви ли е неудобно да гледате хората в очите жалки предатели

Ирник

12.08.2019 | 13:58
4 2

Страхливи потурнаци и безродници. Отново сложиха главите на дръвника.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?