Следвайте ни

Нов мост ще бъде построен над река Бошулска в област Пазарджик

viber icon

Утре – 27 януари, ще започне разрушаването на съществуващия мост над река Бошулска на третокласния път III-3704 в област Пазарджик. На мястото на съществуващото съоръжение при 11-ти км на пътя Пазарджик – Бошуля – Ветрен – АМ „Тракия“ ще бъде изграден нов мост с две ленти за движение и тротоари. 

Съоръжението в с. Бошуля е построено през 30-те години на миналия век и оттогава не е основно ремонтиран. Старият мост е с една лента за движение и трафикът по него се осъществява с изчакване. Заради амортизация на съоръжението е ограничено преминаването на превозни средства над 10 тона. Третокласният път осигурява най-кратката връзка на гр. Ветрен с областния център Пазарджик.

Изпълнител е „ЕКО-ХИДРО-90“ ООД. Строително-монтажните работи са възложени след процедура по Закона за обществените поръчки. Стойността на договора е 1 738 033 лв. Срокът за изпълнение е 180 дни. Строителният надзор ще осъществява „План инвест Пловдив“ ЕООД. Техният договор е за 48 180 лв. Авторският надзор е на „Трансконсулт-22“ ООД.

За изпълнение на строителните дейности ще бъде затворен участък от 320 м. Превозните средства ще преминават по обходни маршрути както следва:

·       За МПС до 3,5 тона:

          По направление Пазарджик - с. Бошуля: от кръстовище на път III-3704 с ул. № 28 преди моста на р. Бошулска, през уличната мрежа на с. Бошуля и обратно по направление с. Бошуля – Пазарджик. Шофьорите трябва стриктно да следват поставената временна сигнализация. 

 

·       За МПС над 3,5 тона:  

          По направление Пазарджик - с. Бошуля: от кръстовището на път II-37 Пазарджик – Пещера – Батак - Доспат и път III-3704 по ул. „Стоян Ангелов“ в Пазарджик, бул. „Георги Бенковски“ до разклона за  с. Драгор. След това по път III-803 през с. Драгор, с. Динката, от там по общински път през с. Памидово до с. Карабунар. От с. Карабунар по път III-8402 Ветрен – Септември – АМ „Тракия“ до  кръстовището с път III-3704 до с. Бошуля и обратно по направление с.Бошуля – Пазарджик.

 

ПРЕСЦЕНТЪР АПИ

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай