32

Нов мост на „Лайънс“- приятелството свързва Пазарджик с италиански клуб

На тържествена церемония в град Новара, състояла се преди броени дни, „Лайънс клуб“ Тракия“-Пазарджик се побратими с Лайънс клуб „ Роббио  ,Италия.  

Президентът на клуба-домакин Флавио Бруза, Дистрикт Управител Массимо Конти на Д108IB3 и Вице Дистрикт Управител Цвети Шопова, Зонален Председател Гергана Стоева, Паст Дистрикт Управител Анелия Кънева потвърдиха готовност за сътрудничество и реализирането на общи проекти в интерес на двата клуба и за развитие на приятелството помежду им.

Инициативата за побратимяването е на Президента на италианския клуб, който е отправил покана към ВДУ Цвети Шопова. Тя от своя страна е информирала клуба си и те са приели с радост поканата. Г-жа Шопова беше и основен организатор на подготовката за събитието, а за предварителната организация й съдействаха Гергана Стоева и Анелия Кънева, която благодари за възможността да бъде част от приятелските срещи и тържеството за побратимяване между двата клуба.. Пазарджишките гости бяха силно впечатлени от тържествената церемония, на която духов оркестър на живо изсвири химните на България и Италия. Ръководствата на двата клуба подписаха хартата/сертификата в два екземпляра и изразиха готовност чрез побратимяването да укрепят „Лайънс“-приятелските връзки в името на общата кауза на „Лайънс“-организацията. Общата цел е създаване и съхраняване на разбирателството сред народите на България и Италия,  опознаване на културните различия, обмяна на опит и идеи,както на международно разширяване на Лайънс мисията и бъдещи съвместни проекти.

От страна на ЛК“ Тракия“- Пазарджик хартата бе подписана от Цвети Шопова, чиято основна заслуга е установяването на контакти с италианските „лъвове“ и „лъвици“. „Укрепването на връзките на международно ниво е от изключителна важност, защото то дава възможност за обмяна на идеи в името на общата Лайънс кауза и създава нови Лайънс приятелства“, подчерта Цвети Шопова в приветствието си на перфектен италиански език, с което впечатли домакините. Г-жа Шопова допълни, че  е особено щастлива от факта, че като бъдещ Дистрикт Управител с това побратимяване стартира нейната дейност в направление „Международно сътрудничество“ и изрази надежда, че през есента ще очакват новите си италиански приятели в Пазарджик. Двата клуба размениха подаръци в знак на приятелството между тях.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?