Следвайте ни

Нов младежки център ще се строи зад Кукления театър

viber icon

Нов младежки център планира да издигне общината зад бившия Куклен театър. Предложението за него бе гласувано на последната сесия на Общинския съвет.

Центърът ще предлага разнообразни културни и образователни дейности според потребностите и желанията на младите хора в града. Финансиране се очаква да бъде осигурено от еврофондовете. Максимално допустимият размер е до 2 милиона лева. 

Сградата на Кукления театър пък ще бъде основно ремонтирана, за да служи за сценични изяви на близкото читалище "Христо Ботев".

Целта е да се изгради младежки център, покриващ високи стандарти за младежка работа, предоставящ комплексни услуги за младите хора, осигуряващ разнообразие на дейности (включително и международни), които да отговарят на нуждите и желанията на младите хора, включително и тези от уязвимите групи, гласи предложението, одобрено от съветниците.

Младежкият център ще предлага дейности, които подкрепят мултикултурния подход, защитават демократичните ценности и насърчават активното участие на обществеността. Осигуряване на активно участие на младите хора в дейностите на центъра. Предоставяне на възможности за неформално образование в сферите на демократичните ценности, правата на човека, младежкото участие и социалните права на младежите. Осигуряване на образователна подкрепа на младежите, които все още са във  формално образование, но са изложени на риск от отпадане. Предоставяне на индивидуализирани услуги за социално включване на младежи от уязвими групи. Гарантиране на активна работа с общността, заинтересованите страни, местните публични власти за разработване на координирани политики и действия за младите хора, включително тези от уязвимите групи. Организиране на обмени и съвместни събития с други младежки центрове в страната и чужбина. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?