Следвайте ни

Нито едно дете от начален етап не е останало на онлайн обучение

viber icon

Няма подадени заявления от родители на деца от предучилищна възраст или начален етап на обучение да продължат да учат онлайн в Пазарджишко, съобщи за "Марица" Валентина Кайтазова, началник на Регионалното управление по образованието. От днес децата до 4. клас отново се върнаха в класните стаи, след като през последните месеци на миналата година бяха на дистанционна форма с цел избягване на заразяване с коронавирус.

„При децата в по-ниска възраст по-трудно върви обучението в електронна среда, мотивира решението си образователният министър Красимир Вълчев. В предучилищния етап нямаме алтернатива. В 1-4 клас сме ограничили часовете до 20 минути, а това е период, в който тече процес на ограмотяване и е важно педагогическото взаимодействие. Родителят задължително участва в обучението, а не всички семейства са ангажирани, има и неграмотни. Всичко това прави наложително връщането на децата до 4 клас в училище“.

Засега няма да се провеждат дейности по интереси, за да не се допуска смесване на деца от различни паралелки. Това може да се случи през пролетта, тъй като учебната година е удължена с 2 седмици годината за тях.

Родителите, в резултат на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, имат възможност да задържат децата си вкъщи, като подадат заявление за обучение в електронна среда. Това е начин да се направи изключение от принципа на задължителност. Остава възможността и за училищата, при които имат виско процент заболели деца и учители, да продължат обучението в електронна среда от разстояние.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?